Najnowsze komentarze

    Z branży

    • Należy znać się na ekonomii finansówNależy znać się na ekonomii finansów
      Ktokolwiek chce żeby jego finanse w biznesie były w jak najlepszej kondycji musi przede wszystkim racjonalnie nimi gospodarować. Zapewne wiele osób teraz stwierdzi, ze wystarczy tylko być racjonalnym? To jest …
    • Ekonomia w naszym życiuEkonomia w naszym życiu
      Oczywistym jest, że każdy z nas każdego dnia spotyka się z ekonomią. Sami jesteśmy niewielkimi trybikami w maszynie gospodarki światowej, czy też chociażby regionalnej. Przykładowo, każdy z nas idzie każdego …
    • Biznes plan szansą na własne przedsiębiorstwoBiznes plan szansą na własne przedsiębiorstwo
      W dzisiejszej gospodarce rynkowej podstawą rozpoczęcia jakiejkolwiek działalności gospodarczej jest posiadanie pomysłu i ogólnie sprecyzowanego kierunku działania i osiągania celu. Tego typy informacje najlepiej przygotować sobie w postaci biznes planu, …

    Strony

    Cashback, czyli jak zaoszczędzić, płacąc?

    Kartami płatniczymi płacimy dziś zdecydowanie częściej, niż gotówką. Wydajemy także pieniądze za pośrednictwem Sieci – choćby kupując na różnego rodzaju serwisach aukcyjnych, czy też w sklepach internetowych. I jest to dobra szansa na to, by zaoszczędzić i skorzystać z ciekawych opcji dostępnych w każdym banku. Możliwości jest tutaj naprawdę sporo, ponieważ wiele banków jest nam dziś w stanie zaoferować ciekawe produkty typu cashback, a więc takie, które zwracają części wydanych pieniędzy na konto. Polega to zazwyczaj na tym, że na przykład płacąc za produkty spożywcze, czy też paliwo odpowiednią kartą kredytową, czy też debetową, na koniec miesiąca otrzymujemy zwrot kilku procent wydanych w ten sposób pieniędzy. W ten sam sposób działa cashback przy płatnościach internetowych. My więc nie musimy myśleć o niczym, co powiązane jest bezpośrednio z tym tematem, a pieniądze same wracają na nasze konto. Jest więc to dobry sposób zadbania o swoje pieniądze pod wieloma względami. Warto więc z niego na pewno skorzystać.

    Comments are closed.